Enolončnica s kislim zelj...
Tale enolončnica je prava kraljica ozimnice – polna okusnih vložnin, ki skupaj ustvarijo tisto bogato, krepčilno skledo udobja. Kislo zelje, repa, fižol, ješprenj, klobasa in kanček rdeče pese poskrbijo za okusno tradicijo na sodoben način.
Avtor / Neja Gril
Avtor / Neja Gril
4 osebe
60 minut
Poletna solata z burrato
Ta solata združuje svežo rukolo, hrustljavo papriko in rahlo pikantno kislo zelje s sočno kocko melone, tankimi rezinami pršuta in mehko burrato. Balzamični preliv poveže vse okuse v harmonično celoto, praženi pinjoli pa dodajo prijeten hrustljaj. Enostavno pripravljen krožnik, ki navduši takoj ob pogledu in okusu.
Avtor / Neja Gril
Avtor / Neja Gril
4 osebe
20 minut
Gratin krompir z ajvarjem...
Sočno meso z žara – čevapčiči, perutničke in ražnjiči – postreženo s pečenim krompirjevim gratinom, obogatenim z ajvarjem. Priloga se speče sama, medtem ko na žaru že diši po poletju. Idealna kombinacija za sproščen piknik z malo truda in veliko okusa.
Avtor / Neja Gril
Avtor / Neja Gril
4 osebe
60 minut
Domač burger z nacufano s...
To je recept za domač burger z najbolj sočno in mehko nacufano svinjino ter domačo »cole slaw« solatko s posebnimi dodatki.
Avtor / Neja Gril
Avtor / Neja Gril
4 osebe
21 minut
Veganske kremne testenine...
Ideja za preprosto in hitro kosilo, ki ga lahko pripravimo iz sestavin, ki so že v naši shrambi v obliki ozimnice. Posebnost tega recepta je, da ne vsebuje živalskih izdelkov, ampak vseeno vsebuje veliko beljakovin in je uravnotežen ter hranljiv obrok. Poskusite in se o odličnosti prepričajte kar sami.
Avtor / Neja Gril
Avtor / Neja Gril
4 osebe
25 minut
Polnjena velikonočna jajc...
Polnjena velikonočna jajca s hrenovim polnilom, svežimi začimbami ter hrustljavo slanino bodo zagotovo popestrila velikonočni zajtrk in navdušila s svojo drugačnostjo. Iz nekaj tradicionalnih sestavin in nekaj dodatkov bomo ustravili popolnoma nove okuse, ki bodo pustili vtis!
Avtor / Neja Gril
Avtor / Neja Gril
6 oseb
25 minut