Gratin krompir z ajvarjem in ideja za piknik
Sočno meso z žara – čevapčiči, perutničke in ražnjiči – postreženo s pečenim krompirjevim gratinom, obogatenim z ajvarjem. Priloga se speče sama, medtem ko na žaru že diši po poletju. Idealna kombinacija za sproščen piknik z malo truda in veliko okusa.

4 osebe

60 minut
Sestavine
Krompir (jaz sem uporabila polovico mladega krompirja in polovico sladkega krompirja)
1 kg
Ajvar DROGA
250 g
Jajce
2
Smetana za kuhanje (jaz sem uporabila kokosovo)
100 ml
Voda
100 ml
Česen v prahu
2 žlički
Origano
1 žlička
Sol
1 žlička
Poper
½ žličke
Olivno olje, za premaz pekača
1 žlica
Gratin krompir z ajvarjem in ideja za piknik
Sočno meso z žara – čevapčiči, perutničke in ražnjiči – postreženo s pečenim krompirjevim gratinom, obogatenim z ajvarjem. Priloga se speče sama, medtem ko na žaru že diši po poletju. Idealna kombinacija za sproščen piknik z malo truda in veliko okusa.
1.
korak
Olupimo krompir
Najprej olupimo in operemo krompir in ga narežemo na tanke rezine (najlažje z mandolino nožem).
2.
korak
Zmešamo sestavine
V večji skledi zmešamo ajvar, smetano za kuhanje, jajci, vodo in začimbe.
3.
korak
Dodamo krompir
V naoljen pekač dodamo krompir in ga prelijemo z ajvarjevo mešanico. Gratin postavimo v pečico in pečemo približno 50 minut pri 200 °C, da se krompir zmehča in lepo zapeče.
4.
korak
Dodamo izdelke DROGA
V posodico dodamo še druge zelenjavne priloge, kot so kisle kumarice DROGA, rumene paprike DROGA in dodaten ajvar DROGA.
5.
korak
Spečemo na žaru in postrežemo
- Med peko krompirja zakurimo žar in spečemo čevapčiče, perutničke in ražnjiče.
- Ko je vse pripravljeno, meso in krompirjev gratin postrežemo na mizo in samo še uživamo v pripravljenem pikniku.
- Za zelenjavno prilogo postrežemo vloženo rumeno papriko DROGA in vložene kisle kumarice DROGA.
UPORABLJENI DROGA ARTIKLI V RECEPTU