Poletna solata z burrato
Ta solata združuje svežo rukolo, hrustljavo papriko in rahlo pikantno kislo zelje s sočno kocko melone, tankimi rezinami pršuta in mehko burrato. Balzamični preliv poveže vse okuse v harmonično celoto, praženi pinjoli pa dodajo prijeten hrustljaj. Enostavno pripravljen krožnik, ki navduši takoj ob pogledu in okusu.

4 osebe

20 minut
Sestavine
Sveža rukola
60 - 70 g
Vložena rumena paprika DROGA
5
Velik paradižnik
1
Kislo zelje DROGA
100 g
Narezana melona
½
Pršut
100 g
Burrata (na sobni temperaturi)
125 g
Sol in poper
Po okusu
Zeliščna bageta, za seviranje
1
Balzamična redukcija za preliv
Po okusu
Poletna solata z burrato
Ta solata združuje svežo rukolo, hrustljavo papriko in rahlo pikantno kislo zelje s sočno kocko melone, tankimi rezinami pršuta in mehko burrato. Balzamični preliv poveže vse okuse v harmonično celoto, praženi pinjoli pa dodajo prijeten hrustljaj. Enostavno pripravljen krožnik, ki navduši takoj ob pogledu in okusu.
1.
korak
Enakomerna razporeditev zelenjave
Na servirni krožnik razporedimo najprej rukolo, po njej enakomerno razporedimo narezano rumeno papriko, paradižnik in kislo zelje.
2.
korak
Oblikujemo gnezdo iz burrate
Burrato položimo na sredino krožnika in jo rahlo pritisnemo, da oblikujemo »gnezdo«. Melono in pršut razporedimo okoli burrate – melono v kockah ali kroglicah, pršut pa prepognemo v valovih za volumen.
3.
korak
Dodamo glazuro, sol in poper
Prelijemo s poljubno količino balzamične glazure in po okusu solimo ter popramo.