Sestavine
Sveža rukola 60 - 70 g
Vložena rumena paprika DROGA 5
Velik paradižnik 1
Kislo zelje DROGA 100 g
Narezana melona ½
Pršut 100 g
Burrata (na sobni temperaturi) 125 g
Sol in poper Po okusu
Zeliščna bageta, za seviranje 1
Balzamična redukcija za preliv Po okusu
AVTOR

Breakfast Club
Vsi recepti avtorja
Poletna solata z burrato
Ta solata združuje svežo rukolo, hrustljavo papriko in rahlo pikantno kislo zelje s sočno kocko melone, tankimi rezinami pršuta in mehko burrato. Balzamični preliv poveže vse okuse v harmonično celoto, praženi pinjoli pa dodajo prijeten hrustljaj. Enostavno pripravljen krožnik, ki navduši takoj ob pogledu in okusu.



1. korak
Enakomerna razporeditev zelenjave
Na servirni krožnik razporedimo najprej rukolo, po njej enakomerno razporedimo narezano rumeno papriko, paradižnik in kislo zelje.
2. korak
Oblikujemo gnezdo iz burrate
Burrato položimo na sredino krožnika in jo rahlo pritisnemo, da oblikujemo »gnezdo«. Melono in pršut razporedimo okoli burrate – melono v kockah ali kroglicah, pršut pa prepognemo v valovih za volumen.
3. korak
Dodamo glazuro, sol in poper
Prelijemo s poljubno količino balzamične glazure in po okusu solimo ter popramo.
4. korak
Serviramo
Serviramo s sveže pečeno zeliščno bageto in samo še uživamo. Pa dober tek!