Enolončnica s kislim zeljem, repo, klobaso, fižolom in ješprenjem ter malo rdeče pese
Tale enolončnica je prava kraljica ozimnice – polna okusnih vložnin, ki skupaj ustvarijo tisto bogato, krepčilno skledo udobja. Kislo zelje, repa, fižol, ješprenj, klobasa in kanček rdeče pese poskrbijo za okusno tradicijo na sodoben način.

4 osebe

60 minut
Sestavine
Kislo zelje DROGA
50 g
Kisla repa DROGA
250 g
Prekajena klobasa (narezana na kolobarje)
200 g
Ješprenj
80 g
Čebula (drobno sesekljana)
1
Korenje (narezano na male kocke)
3
Rdeča paprika (narezana na male kocke)
1
Gomoljna zelena (narezana na male kocke)
⅙
Kuhan fižol
240 g
Olje
1 žlica
Paradižnikov koncentrat
1 žlica
Jušna osnova ali voda
1400 ml
Mleta kumina
½ čajne žličke
Česen v prahu
3 čajne žličke
Sladka paprika
2 čajni žlički
Sol
½ čajne žličke
Poper
½ čajne žličke
Rdeča pesa DROGA
Za serviranje
Enolončnica s kislim zeljem, repo, klobaso, fižolom in ješprenjem ter malo rdeče pese
Tale enolončnica je prava kraljica ozimnice – polna okusnih vložnin, ki skupaj ustvarijo tisto bogato, krepčilno skledo udobja. Kislo zelje, repa, fižol, ješprenj, klobasa in kanček rdeče pese poskrbijo za okusno tradicijo na sodoben način.
1.
korak
Popražimo zelenjavo
V loncu segrejemo olivno olje, na katerem popražimo čebulo, na kocke narezano papriko, korenje in zeleno. Pražimo nekaj minut, nato dodamo začimbe in paradižnikov koncentrat ter nadaljujemo s praženjem.
2.
korak
Skuhamo ješprenj
Dodamo ješprenj in zalijemo z jušno osnovo ter kuhamo 30 minut oz. dokler se ješprenj ne skuha.
4.
korak
Skuhamo klobaso
Narežemo še izbrano prekajeno klobaso za kuhanje. Dodamo jo v enolončnico in kuhamo tako dolgo, dokler se klobasa ne skuha.
UPORABLJENI DROGA ARTIKLI V RECEPTU