Sestavine
Svinjska plečka 600 g
Gorčica 3 žličke
Olivno olje 2 čajni žlički
Rjavi sladkor 3 žličke
Česen v prahu 3 žličke
Čebula v prahu 3 žličke
Dimljena paprika 3 žličke
Sol 1 žlička
Poper 1/2 žličke
Cimet 1/2 žličke
Mlado zeleno zelje ¼ žličke
Korenček 3
Rumena paprika DROGA 180 g
Rdeča paprika DROGA 180 g
Majoneza 2 žlici
Tekoči jogurt 100 ml
Sol 1/2 žličke
Burger bombetka 4
Namaz s papriko DROGA 280 g
Delikatesne kumarice DROGA 680 g
Ajvar DROGA 690 g
AVTOR

Breakfast Club
Vsi recepti avtorja
Domač burger z nacufano svinjino in posebno »cole slaw« omako
To je recept za domač burger z najbolj sočno in mehko nacufano svinjino ter domačo »cole slaw« solatko s posebnimi dodatki.



1. korak
Svinjsko pleče osušimo in premažemo
Svinjsko pleče osušimo in premažemo z gorčico in olivnim oljem. Začimbe zmešamo v ločeni posodi in jih enakomerno natremo po mesu. Vse skupaj vakumiramo in počasi kuhamo v »sous vide« – 20 ur na 70 stopinjah.
2. korak
Pripravimo solato
Naslednji dan pred peko pripravimo solato tako, da narežemo vso zelenjavo in jo skupaj s soljo, majonezo in jogurtom zmešamo v posodi. Pripravimo še ostale dodatke za pripravo burgerjev.
3. korak
Meso vzamemo iz vakuma
Meso vzamemo iz vakuma in shranimo tekočino, ki jo je izpustilo meso. Žar zakurimo in na visoki temperaturi na hitro popečemo svinjsko meso iz vseh strani.
4. korak
Nacufamo meso
Ko je meso pečeno, ga z vilicami nacufamo in prelijemo s tekočino, ki je nastala ob kuhanju. Po potrebi dodatno solimo meso.
5. korak
Lotimo se priprave burgerjev
Lotimo se priprave burgerjev in sicer bombetke popčemo - POPEČEMO, premažemo z ajvarjem ali namazom s papriko, naložimo z nacufano svinjino, pripravljeno coleslaw solato in kislimi kumaricami. Nato pa samo še uživamo v vsakem grižljaju in druženju ob dobri hrani. Pa dober tek!