NOV / 2023

ŽE DIŠI PO PRAZNIKIH

Tudi vi božično-novoletne praznike običajno preživite doma ali v krogu najbližjih, ob dobri hrani? Ja, dobra hrana, dobra družba in prijetni pogovori so osnova za nepozabne trenutke in za ustvarjanje novih, velikopoteznih načrtov za prihajajoče leto.
 
Najokusnejše jedi so tiste, ki so narejene z ljubeznijo in z veliko dobre volje ter seveda v družbi najdražjih. Božična večerja je ena najpomembnejših in najbolj čarobnih večerij v letu. Takrat se zbere vsa družina in ne glede na to kaj pripravljate, naj gre za narezek ali pregrešno dober več hodni meni, na vsaki mizi svoj prostor vedno najde tudi nekaj kislega. Delikatesne kumarice, paprika, … vse, kar se da ujeti pod pokrov steklenega kozarca.

Prazniki brez kislega? Nihče ne želi tvegati.


Ljubezen lahko izkazujemo na najrazličnejše načine, tudi s skrbno izbrano zelenjavo, ki je ujeta pod pokrovčke steklenih kozarcev. Ampak pozor – ob vseh teh dobrotah ne jamčimo, da se boste med jedjo uspeli tudi pogovarjati.
 
Praznične dni si težko predstavljamo brez kislih delikatesnih kumaric, ki svoje mesto najpogosteje najdejo v kakšni francoski solati ali pa so odličen dodatek pri bogatih narezkih. Osvežilen okus in ravno prava mera hrustljavosti sta tista, ki bosta tudi pri najbolj nasitnih prazničnih jedeh poskrbela za pravo ravnovesje.



Ravno narezek je tisti, ki je najpogosteje kralj prazničnih miz. Lahko je pripravljen zelo hitro, kar pomeni, da tudi nenapovedani gostje od vas ne bodo odšli praznih želodcev. In kaj pri narezkih nikoli ne sme manjkati? Hrustljavi fileti rumene paprike, pridelani na s soncu obsijanih poljih kmetij spodnjega Podravja. Lepa rumena barva, sladkast okus … Poskrbite, da se v vaši shrambi vedno skriva kakšen dodaten kozarec te okusne zelenjave. In ko smo ravno pri narezkih – vloženi šampinjoni so kot češnja na vrhu smetane, zato so nujni pri tovrstnih jedeh. Z lastno recepturo poskrbimo, da ohranjajo svežino in to brez konzervansov.



Svoj prostor na praznični mizi pogosto najdejo tudi priloge, kot sta krompir in riž, prav tako pa ne moremo brez mesa. In v teh primerih nikakor ne moremo mimo namaza s papriko, ki ga lahko dodamo k različnim omakam. V njem se nahajajo izbrani kosi rdeče in rumene paprike ter čebule, za piko na i in zares žlahten okus pa mu dodamo še gorčico.



Prepričani smo, da bo v bogatem naboru vložene zelenjave Droga prav vsak našel dodatek, s katerim bo popestril svojo praznično večerjo.

Kako to počnejo drugi?


Vsi smo radi del prazničnega vzdušja, zato smo k prazničnemu ustvarjanju v decembru povabili tudi ambasadorje, s katerimi sodelujem skozi vso leto. Da bi vam olajšali pripravo božičnega jedilnika, so za vas pripravili nekaj izvrstnih idej, da boste tudi vi lahko nastopili kot pravi profesionalni kuharji.
 
V manj kot 30 minutah lahko pripravite file orade s kus-kusum in namazom s papriko, kot je to storila Urška iz 220 stopinj poševno. Morda pa niso vsi gostje ljubitelji mesa?

Maja in Jernej Zver, ki ustvarjata pod imenom Jernej Kitchen, bosta goste na letošnji praznični večerji razvajala s piščančjimi stegni v pekoči omaki s šampinjoni. Preprosta in okusna jed, ki vam bo vzela zgolj 30 minut!

Ana Žontar Kristanc iz Anine kuhinje je tokrat pripravljala vegansko jed – veganski lečin tatarski biftek, kjer kraljujejo Drogine delikatesne kumarice in pekoči feferoni. Če še niste poskusili, je sedaj pravi čas za nekaj novega.

 

Za preprost in hiter recept se je odločil tudi kulinarični bloger in nekdanji tekmovalec Master Chefa, Sašo Šketa. Iz njegove kuhinje bo namreč dišalo po rolicah s sirom in rumeno papriko. Zanimiva ideja, pri uresničitvi katere vam lahko pomagajo tudi vaši najmlajši. Zabava zagotovljena!

V kolikor raje kot kuhate, pripravljate narezke in ostalo finger food hrano, pa nujno poglejte, kaj je pripravila Nina Zorčič. Morda dobite kakšno idejo, kako sicer čisto običajen narezek dvigniti na višjo raven in goste pustiti odprtih ust.
 
Komaj čakamo, da poskusimo vse te dobrote. Vabljeni, da nas še naprej spremljate na naših družbenih omrežjih, kjer bomo z vami delili recepte in ideje. Še en namig – do čisto svojih Droga dobrot lahko v mesecu decembru pridete tudi na našem Facebook in Instagram profilu. Pokukajte zakaj in kako!
 
Želimo vam praznike polne ljubezni in božič čisto po vašem okusu!