APR / 2024

PIKNIK SEZONA JE TU!

Le najboljše za prijatelje.

Pred nami so toplejši in brezskrbni meseci, ko več časa preživimo na prostem in v družbi prijateljev, pa naj bo to na domačem dvorišču ali pa na terasi vikenda na morju.

In kaj ob takšnem druženju nikakor ne sme manjkati?

Žar dobrote seveda!


Topli dnevi kar kličejo po dobri družbi in okusnih žar dobrotah. Mednje pa ne spadajo samo mesni pripravki, temveč tudi vse ostale priloge, ki so pika na i celotnemu doživetju. Dobrega piknika si zagotovo ne znamo predstavljati brez okusnega ajvarja, vložene rdeče in rumene paprike, delikatesnih kumaric in seveda namaza s papriko, ki še tako dolgočasen kruh spremeni v pravo kulinarično doživetje.



Poletna druženja = Drogine dobrote

 

Drogin ajvar je nepogrešljiv spremljevalec poletnih piknikov in žar dobrot, dober pa je tudi samo namazan na kosu svežega domačega kruha. Nežna tekstura, prepoznaven okus in aroma poskrbijo, da se mu ne boste mogli upreti. Bližnjevzhodna poslastica iz svežih paprik in začimb, brez dodanih konzervansov, je na voljo v dveh izvedbah in dveh pakiranjih. Izbirate lahko med nepekočim ali rahlo pekočim ajvarjem, v velikem 690 g ali majhnem, 280 g pakiranju.



Namaz s papriko lahko vkomponiramo v različne omake, ali pa ga preprosto namažemo na hrustljavo zapečene bombetke za burgerje in kruh dvignemo na popolnoma nov nivo. V Droginem namazu s papriko se nahajajo izbrani kosi rdeče in rumene paprike ter čebule, za piko na i pa mu dodamo še gorčico.



Delikatesne kumarice na pikniku? Obvezno! Delikatesne kumarice veljajo za eno najbolj priljubljenih vložnin, na pikniku pa svoje mesto običajno najdejo v kakšni osvežilni solati. Zaradi svoje hrustljavost so odlična priloga tudi v burgerjih. Drogin recept za vlaganje je od nekdaj enak. Za naliv uporabljamo alkoholni kis in ščepec kopra, kar kumarice naredi še okusnejše.



Vložena paprika – ste bolj za rumeno ali rdečo? Drogini fileti rumene paprike sorte Babura so pridelane v Sloveniji. Ravno prav hrustljave, nežnega in polnega okusa, obogatijo številne mesne jedi, lahko pa jih postrežete tudi kot del solate, ali pa si jih z gosti privoščite kot samostojno jed oziroma prigrizek. Drogini fileti rdeče paprike sorte Slonovo uho, pa so prepoznavni po sladkastem okusu, zaradi česar so prav tako odlična priloga vsem vrstam mesa.




Katero prilogo boste pa vi izbrali pri naslednjem kulinaričnem izzivu?

Drogine dobrote so že vrsto let zvezde vsakega piknika. Ker, saj veste - vse najboljše v življenju je pripravljeno z ljubeznijo.