MAR / 2024

OKUS, KI POVEZUJE GENERACIJE

Velikonočni prazniki prinašajo vzdušje polno tradicije, topline in družinskega veselja. Velika noč je čas, ko v naših kuhinjah zadiši po domačih specialitetah in ko se domovi napolnijo z radostjo in smehom, medtem ko se družina, zbrana ob dobro založeni mizi, razvaja z izbranimi velikonočnimi jedmi. Prav vsaka izmed teh jedi pripoveduje svojo zgodbo in prinaša delček tradicije.

Velika noč je sicer največji krščanski praznik, a dandanes se je njegovo praznovanje razširilo v večino domov, tako v Sloveniji, kot tudi po svetu. Čas velike noči prinaša posebno čarobnost, saj jo odlikujejo običaji, ki se prenašajo iz roda v rod, na njih pa vsaka generacija pusti svoj pečat, saj si jih prilagaja po svoje. Velika noč je praznik, ki se razvija in raste z nami in praznik, kjer je kulinarika v središču vsega – sočna orehova potica, kruh in pogače, šunka, aromatičen Drogin hren, pirhi ustvarjeni na tisoč in en način …

 

Drogin hren. Okus, ki povezuje generacije.


Drogin hren velja za srce velikonočne mize in nikakor ne sme manjkati.

Hren, ki je ostrega in pekočega okusa, že od nekdaj velja za odlično popestritev različnih jedi. Ujeli smo ga pod pokrovček in pripravili v kar treh okusih!


Delikatesni hren

Kozarec delikatesnega hrena ima v velikonočnem času prav posebno mesto. S svojim močnim izrazitim okusom, ki kar traja in traja, odlično dopolnjuje ostale dobrote. Z izbranim dodatkom po želji lahko to jed dvignete na popolnoma novo raven, s tem pa ustvarite pravo kulinarično poslastico.

Drogin delikatesni hren

Hren z jabolki

Hren in jabolka. Nostalgična mešanica, ki spominja na kuhinjo naših babic. Sladkoba jabolk se nežno prepleta z močnim okusom hrena in pri tem ustvarja harmonijo okusov, ki brbončice hkrati razvajajo in prebujajo.

Drogin hren z jabolki

Hren s smetano

Hren s smetano je zagotovo ena najbolj vsestranskih kombinacij, ki prinaša ravno pravo ravnotežje okusov. Smetana namreč s svojo kremnostjo ublaži oster okus hrena, zaradi česar je zelo priljubljen tudi med mlajšimi.

Drogin hren s smetano