APR / 2023

NOVE DROGINE DOBROTE POSTALE IZBRANI PRODUKTI LETA 2023!

Krompirjeva solata, paradižnikova omaka – šalša, namaz s papriko in kumaricami in bučkina solata. To so nove vložnine, bogatega okusa in brez konzervansov, pripravljene preprosto za vas. Odslej pa tudi IZBRANI PRODUKTI LETA 2023!

 

V slovenske domove smo pripeljali nove okuse in prav nova linija štirih vložnin je včeraj na slavnostni prireditvi v Lutkovnem gledališču v Ljubljani postala IZBRAN PRODUKT LETA 2023. »Ko smo v Drogino družino dodali štiri nove izdelke, smo verjeli, da bodo vedno znova našli svoje mesto v domači slovenski kuhinji. Veseli nas, da nam je zastavljen cilj uspelo doseči,« je ob prejemu nagrade izpostavil direktor in ustanovitelj podjetja Ahac d. o. o., Roman Moškotevc. Slovensko družinsko podjetje Ahac že od leta 2011 skrbi, da so Droga dobrote del našega vsakdana in posebnih trenutkov.

 

Tako kot vsako leto, so tudi letos slovenski kupci v raziskavi izbirali med več 100 novostmi, ki so jih proizvajalci ali distributerji lansirali na slovensko tržišče v zadnjih dveh letih. Laskavi naziv prejmejo izdelki in storitve, ki so v svojih kategorijah navdušili kupce in premagali konkurenco.

 

Kot je še poudaril Roman Moškotevc, ga najbolj veseli dejstvo, da so jih izbrali slovenski kupci: »Nagrade Izbran Produkt leta 2023 smo izredno veseli, saj predstavlja potrditev, da so slovenski kupci prepoznali potencial naših novih izdelkov. V celotni proizvodni verigi, vse od njive do mize, stremimo k visoki varnosti in kakovosti živil. Skrbimo, da pridelava in predelava v čim večji meri potekata lokalno ter v sožitju z naravo. Tako je bilo tudi pri novi liniji vložnin.«



Kateri so Drogini Izbrani produkti leta?

V Drogini shrambi bodo odslej posebno mesto imeli krompirjeva solata, paradižnikova omaka – šalša, namaz s papriko in kumaricami in bučkina solata. Novi okusi in Izbrani produkti leta, za katere verjamemo, da se bodo vedno znova znašli v domači kuhinji. Veseli smo, da vam jih lahko predstavimo!

KROMPIRJEVA SOLATA – domač okus na domači mizi

Ste že slišali za vložen kuhan krompir? Zagotovo ne! To je izziv, ki smo si ga zadali in ovrgli mit, »da krompir pač ne sodi med izdelke za vlaganje«. Poskusite krompirjevo solato in pripeljite domač okus na domačo mizo. Skrbno izbrane sorte krompirja, ki rastejo na s soncem obsijanih poljih, smo ujeli pod pokrovčke kozarcev in v domove pripeljali tradicijo. Na policah več kot 1.000 trgovskih centrov vas pričakuje okusna priloga k različnim jedem, ribam, kuhanim in pečenim svinjskim rebrcam ter drugim dobrotam. Dodajte še kanček bučnega olja in hitro pripravljeno kosilo domačega okusa je pripravljeno!

Vlozena krompirjeva solata brez konzervansov

PARADIŽNIKOVA OMAKA ŠALŠA – okusna omaka primorskih non

Primorske none so poznale skrivnosti dobre paradižnikove omake, zato se v majhnih kozarčkih skriva le najboljše – sočni slovenski paradižniki, čebula in bazilika. Paradižnikova omaka šalša je okusna, enostavna, naravna in brez konzervansov. Pripravimo jo lahko vedno na nov način. Namesto k testeninam jo ponudimo k rižu, uporabimo jo kot omako pri pici ali kot dodatek k mesnim jedem. Kjerkoli jo boste uporabili, paradižnikova omaka – šalša, bo glavna zvezda na vašem krožniku. Hitro v košarico, da je ne zmanjka!

Paradiznikova omaka salsa Droga

NAMAZ S PAPRIKO IN KUMARICAMI – slasten v vseh letnih časih

Navdušenci nad namazi vedo, da so namazi vsestranska jed. Uživamo jih lahko za zajtrk ali malico in ponudimo na obloženih kruhkih ali v sendviču. Boljši namaz, boljši okus. V naši družini izdelkov prisrčno pozdravljamo namaz s papriko in kumaricami. Gre za izbrano kombinacijo rumene in rdeče paprike, kumaric ter čebule. Za piko na i smo mu dodali žličko gorčice. Okusen in sočen namaz se odlično znajde v vsaki družbi, v vseh letnih časih. Kot priloga jedem z žara, na kruhu ali na žlico. Obožujejo ga tako mali kot veliki gurmani. Nič več dileme, kaj namazati na kruh!

Namaz s papriko in kumaricami Droga

BUČKINA SOLATA – za kulinarične užitke

V kozarce smo ujeli majhne na kolobarje narezane zelene bučke iz Primorske, ki imajo zaradi bližine morja še boljši okus. Uporabljamo zelene bučke, ki ne presežejo dvajsetih centimetrov v dolžino, saj so tedaj semena še vedno mehka in nedozorela. Z bučkino solato si lahko doma vsak dan ustvarimo okusno kulinarično doživetje. Odlična je kot samostojna jed ali kot dodatek h glavnemu obroku. Namig za pripravo – obogatite jo s feta sirom in mladim paradižnikom. Pa dober tek!

Buckina solata Droga

Izbran produkt leta = pečat številka 1

Koncept Izbran produkt leta temelji na strogi, enotni metodologiji, ki se dosledno uporablja v več kot 40 državah in že več kot 10 let tudi v Sloveniji. V raziskavi, ki jo neodvisno opravlja največje globalno raziskovalno podjetje NielsenIQ, je sodelovalo več kot 1.400 slovenskih kupcev. Panel vzorca kupcev je reprezentativen za splošno prebivalstvo glede na starost, spol in regije.

 

Transparentna, neodvisna ter izčrpna in poglobljena raziskava je vodilo potrošnikom, do najboljših novosti. »Izbran produkt leta je najboljše kar lahko novost ali inovacija pridobi. Izraz potrditve, naklonjenosti kupcev in njihove nakupne namere,« navajajo. Voted Product of the Year – IZBRAN PRODUKT LETA je pečat številka 1 v svetu, v regiji in v Sloveniji.