Se še spomnite prve Drogine ozimnice, polne kozarcev filetov rumene paprike? V Drogi jih pripravljamo po receptu, ki so nam ga pred 40. leti zaupale naše babice.
Ste si dobro ogledali video? V njem se namreč skriva odgovor na nagradno vprašanje – naštejte vsaj tri vložnine, ki so se pojavile v videu. Odgovor zapišite v komentar pod FB objavo in z nekaj sreče osvojite eno izmed 20 unikatnih lesenih desk Droga dobrote.
Nagradna igra poteka od 1. 10. do 30. 11. 2022 na FB profilu Droga dobrote. Oktobra in novembra bomo v komentarju pod objavo razglasili 10 srečnih nagrajencev.
Pravila in pogoje nagradne igre najdete tukaj.
V vsakem kozarčku se skriva ščepec tradicije, dva ščepca kakovosti in zelenjava polnega okusa. Drogine dobrote z ljubeznijo ustvarja slovensko družinsko podjetje Ahac. Že od leta 2011 skrbijo, da so del našega vsakdana in posebnih trenutkov.
Kozarčki so skrbno napolnjeni v proizvodnem obratu Gosad v Središču ob Dravi, kjer s pozornostjo negujejo pripravo vložnin po tradicionalnih receptih. Slovenske trgovske police zalagamo z več kot 40 različnimi izdelki, med katere sodijo tudi Drogine dobrote za ozimnico.

Zagotovo ni prave ozimnice brez rumene paprike, ki je zakladnica vitamina C. V neposredni bližini našega proizvodnega obrata, v osrčju Prlekije, se nahaja polje slastnih rumenih paprik. Babura vložena v slano-kisli naliv je odlična popestritev narezkov, dodatek obloženim kruhkom in drugim prigrizkom.
Kisla repa je na naših mizah že od nekdaj. Najpogosteje jo postrežemo v obliki enolončnic, prikuh oziroma jedi na žlico. Le kdo ni ljubitelj okusne in krepčilne jote. Njena priprava je enostavna in hitra. Pri tem pa ne pozabite upoštevati babičinega nasveta, ki pravi »čim manj kompliciranja.« Pa dober tek!
Tudi kislo zelje je dragocen dar slovenskih polj, ki nas še posebej toplo ogreje v hladnih zimskih dneh. Ker vsebuje veliko vitaminov, bo očistilo telo in okrepilo imunski sistem.
Rdeča pesa vložena v kis, je že od nekdaj del tradicionalne ozimnice. Vaš jedilnik bo obogatila z vitamini, minerali in prijetnim okusom. Za piko na i ji dodajte še žličko hrena. Z veseljem smo ta rdeči zaklad ujeli pod pokrovčke naših kozarcev in ga delili z vami.
Ni police za ozimnico brez hrustljavih delikatesnih kumaric. V vsaki shrambi se vedno skriva vsaj nekaj kozarcev. Drogin recept za vlaganje kumaric je od nekdaj enak. Za naliv uporabljamo alkoholni kis in ščepec kopra, kar kumarice naredi še okusnejše.
Katera vložnina ne sme manjkati v vaši ozimnici?
