SEP / 2022

DROGINA OZIMNICA – NEKAJ ZA VAS V HLADNIH DNEH

Ozimnico smo pripeljali v vaše domove, z njo v kuhinjo vnašamo toplino in pristne, tradicionalne okuse. Drogina ozimnica – pripravljena z ljubeznijo.
 
Narava se počasi pripravlja na počitek in čas je, da se na jesenske in zimske dni pripravimo tudi mi. Pravijo, da bo zima letos dolga, zato naj bo shramba z ozimnico dobro založena. Ni lepšega, kot v hladnih dneh odpreti kozarček skrbno vložene zelenjave.
 

Nagradna igra DROGA / ozimnica

Se še spomnite prve Drogine ozimnice, ko so babice in dedki domov prinesli zaboje, polne kozarcev filetov rumene paprike? V Drogi jih pripravljamo po receptu, ki so nam ga pred 40. leti zaupale ravno one – naše babice. Vsako leto v steklene kozarčke vložimo 30 ton teh ročno obranih hrustljavih dobrot.



Ste si dobro ogledali video? V njem se namreč skriva odgovor na nagradno vprašanje – naštejte vsaj tri vložnine, ki so se pojavile v videu. Odgovor zapišite v komentar pod FB objavo in z nekaj sreče osvojite eno izmed 20 unikatnih lesenih desk Droga dobrote.


Nagradna igra poteka od 1. 10. do 30. 11. 2022 na FB profilu Droga dobrote. Oktobra in novembra bomo v komentarju pod objavo razglasili 10 srečnih nagrajencev.


Pravila in pogoje nagradne igre najdete tukaj.

Tradicija iz Prlekije

V vsakem kozarčku se skriva ščepec tradicije, dva ščepca kakovosti in zelenjava polnega okusa. Drogine dobrote z ljubeznijo ustvarja slovensko družinsko podjetje Ahac. Že od leta 2011 skrbijo, da so del našega vsakdana in posebnih trenutkov.

 

Vsak kozarček je skrbno napolnjen v proizvodnem obratu Gosad v Središču ob Dravi, kjer s pozornostjo negujejo pripravo vložnin po tradicionalnih receptih iz kakovostno pridelanih sestavin. Slovenske trgovske police zalagamo z več kot 40 različnimi izdelki, med katere sodijo tudi Drogine dobrote za ozimnico.

 

Kolaz slik, ki prikazuje drogine vloznine in sveze obrano zelenjavo.

Kaj še najdemo v Drogini ozimnici?

Zagotovo ni prave ozimnice brez rumene paprike, ki je zakladnica vitamina C. V neposredni bližini našega proizvodnega obrata v osrčju Prlekije se nahaja polje najboljših rumenih paprik. Babura vložena v slano-kisli naliv, je odlična popestritev narezkov, dodatek obloženim kruhkom in drugim prigrizkom.

 

Kisla repa je na naših mizah že od nekdaj. Najpogosteje jo postrežemo v obliki enolončnic, prikuh oziroma jedi na žlico. Le kdo ni ljubitelj okusne in krepčilne jote. Njena priprava je enostavna in hitra. Pri tem pa ne pozabite upoštevati babičinega nasveta, ki pravi »čim manj kompliciranja.« Pa dober tek!

 

Tudi kislo zelje je dragocen dar slovenskih polj, ki nas še posebej toplo ogreje v hladnih zimskih dneh. Ker vsebuje veliko vitaminov, bo očistilo telo in okrepilo imunski sistem. V Drogi ga pripravljamo po tradicionalnih postopkih. Tako poskrbimo, da ohrani vso hranilno vrednost.

 

Rdeča pesa vložena v kis, je že od nekdaj del tradicionalne ozimnice. Vaš jedilnik bo obogatila z vitamini, minerali in prijetnim okusom. Za piko na i ji dodajte še žličko hrena. Z veseljem smo ta rdeči zaklad ujeli pod pokrovčke naših kozarcev in ga delili z vami.

 

Ni police za ozimnico brez hrustljavih delikatesnih kumaric. V vsaki shrambi se vedno skriva vsaj nekaj kozarcev. Ker ne vsebujejo konzervansov, jih lahko uživamo brez slabe vesti. Drogin recept za vlaganje je od nekdaj enak. Za naliv uporabljamo alkoholni kis in ščepec kopra, kar kumarice naredi še okusnejše.

 

Katera vložnina ne sme manjkati v vaši ozimnici?

 

Kozarci drogine ozimnice postavljeni na polico.