Sestavine
Rižev papir 18 listov
1 kozarec mešane solate DROGA (dobro odcejene) 620 g
Tofu 200 g
Sol in poper Ščepec
Začimba za pečenega piščanca 1 žlička
Stekleni rezanci 100 g
Sojina omaka 2 žlici
Sladkor 1 žlička
Sveža zelišča: koriander, melisa, mlada čebula 2 žlici
Olje za cvrtje 500 ml
AVTOR

Vibrant Plate
Vsi recepti avtorja
Spomladanski zavitki z mešano solato
Ti hrustljavi spomladanski zavitki so odličen brezmesni prigrizek z malo kuhanja, idealno za vroče poletne mesece.



1. korak
Pripravimo nadev
  • mešano solato DROGA dobro odcedimo in grobo sesekljamo.
  • Tofu obtežimo in pustimo 15 minut, da odcedi odvečno tekočino. Nato ga nadrobimo.
  • Zelišča drobno sesekljamo.
2. korak
Skuhamo steklene rezance
  • Steklene rezance prelijemo z vrelo vodo, pustimo 5–7 minut, nato jih odcedimo in splaknemo pod hladno vodo. Tako preprečimo, da bi se sprijemali.
  • Rezance narežemo na krajše kose.
3. korak
Popečemo nadev
  • V večji ponvi ali woku segrejemo žlico olja, nato dodamo nadrobljen tofu.
  • Začinimo s soljo, poprom in dodamo žličko začimb za pečenega piščanca.
  • Tofu med mešanjem dobro popečemo.
  • Dodamo odcejano in sesekljano mešano solato DROGA ter premešamo.
  • Dodamo steklene rezance, sojino omako, sladkor in sveža zelišča ter vse skupaj dobro premešamo.
  • Odstavimo z ognja in nekoliko ohladimo.
4. korak
Sestavimo spomladanske zavitke
  • Vsak list riževega papirja namoči v vodi za 10–15 sekund, da se zmehča in postane prožen.
  • Rižev list položimo na gladko delovno površino.
  • Na sredino položimo nekaj žlico ali dve nadeva.
  • Zavijemo kot burrito: najprej spodnji del čez nadev, nato stranici, na koncu tesno zvijemo v rolico.
5. korak
Ocvremo
  • V ponvi segrejemo olje za cvrenje do temperature 180°C.
  • V vroče olje polagamo spomladanske zvitke in jih ocvremo do zlato zapečene barve, nato jih odcedimo.
6. korak
Postrežemo
  • Spomladanske zvitke postrežemo vroče, s prilogo mešane solate DROGA in sladko pekočo pomako za spomladanske zvitke.
  • Dober tek!