Polnjeni fileti rumene paprike
Polnjeni fileti paprike so okusna jed, ki spominja na mešanico klasičnih polnjenih paprik in sarm. Med kuhanjem se v paradižnikovi omaki okusi lepo povežejo in ustvarijo bogat in aromatičen okus. Okisani fileti paprike zaradi svoje kisline celotno jed povzdignejo na višji nivo.
4 osebe
120 minut
Sestavine
Rumena paprika DROGA
2x 620 g
Goveje mleto meso
500 g
Riž
120 g
Šalotka
2
Sladka paprika
1 žlica
Dimljena paprika
1 žlička
Česen v prahu
1 žlica
Suhi peteršilj
1 žlička
Jajce
1
Sol in poper
Po okusu
Svinjska mast
2 žlici
Paradižnikov koncentrat
2 žlici
Moka
1 žlica
Rjavi sladkor
1 žlica
Voda
1 l
Polnjeni fileti rumene paprike
Polnjeni fileti paprike so okusna jed, ki spominja na mešanico klasičnih polnjenih paprik in sarm. Med kuhanjem se v paradižnikovi omaki okusi lepo povežejo in ustvarijo bogat in aromatičen okus. Okisani fileti paprike zaradi svoje kisline celotno jed povzdignejo na višji nivo.
1.
korak
Priprava nadeva
V ponvi razpustimo žlico masti, na njej prepražimo drobno sesekljani šalotki. Dodamo riž, da postekleni. Odstavimo in rahlo ohladimo. Prepražen riž in šalotki dodamo k surovi mleti govedini. Začinimo s soljo, poprom, sladko in dimljeno papriko, česnom v prahu, suhim peteršiljem. Na koncu dodamo še jajce in dobro premešamo, da dobimo homogeno zmes.
2.
korak
Polnjenje filetov paprike
Filete paprike nežno razpremo. Na vsak file položimo nekaj nadeva in jih tesno zavijemo in dodatno spnemo z zobotrebcem. Paprike, ki ostanejo, zrežemo na rezance.
3.
korak
Priprava omake
V globoki ponvi segrejemo preostalo žlico svinjske masti. Dodamo moko in jo rahlo prepražimo, da dobi svetlo rjavo barvo. Primešamo paradižnikov koncentrat, dodamo preostalo papriko, narezano na rezance. Nato zalijemo z nekaj vode ter dobro premešamo, da ni grudic. Dodamo tudi sladkor.