Sestavine
Moka Manitoba 350 g
Pšenična moka 150 ml
Voda 300 ml
Sol 13 g
Suhi kvas 1 g
Ajvar DROGA
Čevapčiči 500 g
Rdeča čebula
Mocarela v lističih 100 g
Zelena solata
AVTOR

Sašo Šketa
Vsi recepti avtorja
Pizza sendvič z ajvarjem in čevapčiči
Pizza sendvič je jed, pri kateri je pica testo prepognjeno in napolnjeno kot sendvič z ajvarjem, čevapčiči, sirom in zelenjavo.



1. korak
Moko presejamo v skledo
Obe moki presejemo v skledo, da dobimo mešanico obeh. V večjo skledo vlijemo 250 ml mlačne vode in postopoma vmešamo 250 g mešanice mok. Dodamo še ščep suhega kvasa, premešamo tako, da ni grudic, pokrijemo in pustimo stati na sobni temperaturi čez noč.
2. korak
Testo stresemo v posodo mešalnika
Testo stresemo v posodo mešalnika, dodamo še 50 ml vode, preostanek moke in približno 1 g suhega kvasa. Gnetemo nekaj minut, nato dodamo sol in gnetemo še 10 minut. Testo prestavimo v skledo, pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi 2 uri. Nato testo razdelimo na 3 dele, oblikujemo kroglice, prestavimo v naoljeno pokrito posodo in prestavimo v hladilnik za 12-24 ur. Preden bomo pekli sendviče testo prestavimo na sobno temperaturo za dve uri. Vsako kroglico testa oblikujemo v krog premera 25 cm.
3. korak
Pizza testo premažemo z oljem
Pizza testo premažemo z oljem, ga prepognemo in prestavimo v pečico. Čas pečenja zavisi od temperature.
4. korak
Na žaru spečemo čevapčiče
Vmes na žaru spečemo čevapčiče in pripravimo zelenjavo.
5. korak
Postrežemo
Sendviče razpremo, notranjost premažemo z ajvarjem, dodamo čevapčiče, čebulo, sir in solato in postrežemo.