Sestavine
Piščanec 1
Mešanica začimb za piščanca 1-2 žlički
Sol 1/2 žlički
Olivno olje
Pločevinka fižola 4 (po 240 g)
Panceta 100 g
Čebula 1
Paradižnikova pasta 240 g
Olivno olje
Sol in poper
Namaz s papriko DROGA 670 g
Fileti rdeče paprike DROGA 620 g
Delikatesne kumarice DROGA 680 g
Nepekoči ajvar DROGA 690 g
AVTOR

220 stopinj poševno
Vsi recepti avtorja
Piščanec z ražnja in pečen fižol
Priprava jedi ne zahteva veliko dela. Med tem, ko se jedi pečeta, se mi lahko posvetimo zabavi in gostom.



1. korak
Prižgemo žar in piščanca začinimo
Prižgemo žar in piščanca začinimo. Premažemo ga z oljem in tesno nataknemo na držalo za raženj. V kolikor so piščanci manjši, jih lahko za vsak slučaj fiksiramo z vrvico za meso.
2. korak
Pripravimo prilogo
Ta čas, ko se žar ogreva, pripravimo prilogo. Na olivnem olju popražimo na drobno narezano panceto in čebulo. Razporedimo ju po dnu pekača, dodamo fižol in paradižnikovo omako. Začinimo po svoje in pečemo 1 uro na 220 stopinj Celzija.
3. korak
Piščanca vrtimo na ražnju
Piščanca vrtimo na ražnju 90-120 minut (odvisno od velikosti piščanca) na 160 stopinj Celzija. Za zlato skorjico piščanca, zadnjih 5 minut dvignemo temperaturo na 180 stopinj Celzija.
4. korak
Pripravimo solato
Medtem, ko se jedi pečeta, si pripravimo solato, narežemo sadje in pripravimo mizo. Ne pozabimo na Drogine priloge.