Piščanec z ražnja in pečen fižol
Priprava jedi ne zahteva veliko dela. Med tem, ko se jedi pečeta, se mi lahko posvetimo zabavi in gostom.

6 oseb

120 minut
Sestavine
Piščanec
1
Mešanica začimb za piščanca
1-2 žlički
Sol
1/2 žlički
Olivno olje
Pločevinka fižola
4 (po 240 g)
Panceta
100 g
Čebula
1
Paradižnikova pasta
240 g
Olivno olje
Sol in poper
Namaz s papriko DROGA
670 g
Fileti rdeče paprike DROGA
620 g
Delikatesne kumarice DROGA
680 g
Nepekoči ajvar DROGA
690 g
Piščanec z ražnja in pečen fižol
Priprava jedi ne zahteva veliko dela. Med tem, ko se jedi pečeta, se mi lahko posvetimo zabavi in gostom.
1.
korak
Prižgemo žar in piščanca začinimo
Prižgemo žar in piščanca začinimo. Premažemo ga z oljem in tesno nataknemo na držalo za raženj. V kolikor so piščanci manjši, jih lahko za vsak slučaj fiksiramo z vrvico za meso.
2.
korak
Pripravimo prilogo
Ta čas, ko se žar ogreva, pripravimo prilogo. Na olivnem olju popražimo na drobno narezano panceto in čebulo. Razporedimo ju po dnu pekača, dodamo fižol in paradižnikovo omako. Začinimo po svoje in pečemo 1 uro na 220 stopinj Celzija.
3.
korak
Piščanca vrtimo na ražnju
Piščanca vrtimo na ražnju 90-120 minut (odvisno od velikosti piščanca) na 160 stopinj Celzija. Za zlato skorjico piščanca, zadnjih 5 minut dvignemo temperaturo na 180 stopinj Celzija.
UPORABLJENI DROGA ARTIKLI V RECEPTU