Sestavine

TESTO ZA PICO

Pšenična moka (gladka ali tip 00)

300 g
Sol 1 žlička
Sladkor 1 žlička
Sveži kvas 12 g
Topla voda 180 ml
Oljčno olje 1 žlica
NADEV

Paradižnikova omaka za pico DROGA
4-5 žlic
Manjša paprika 1
Konzervirana koruza 1/2 skodelice
Manjša rdeča čebula 1
Pekoči feferoni DROGA 4-5 rezin
Ribana mocarela (ali mešano z ribanim čedar sirom) 100 g
Origano Ščepec
Sol Po okusu
AVTOR

Vibrant Plate
Vsi recepti avtorja
Mehiška pica s paradižnikovo omako in pekočimi feferoni DROGA
Kdo ne mara pice? Všeč nam je na tisoč in en način, a ta Mehiška pica s pekočimi feferoni DROGA je prava izbira, ko si zaželite nekaj pekočega, slastnega in zabavnega! Hrustljavo domače testo bogati paradižnikova omaka za pico DROGA, sočna paprika, sladka koruza, rdeča čebula in seveda ne smejo manjkati pekoči feferoni DROGA. Postrežena s kislo smetano in še kakšnim dodatnim feferonom za najbolj pogumne, bo ta pica prava zvezda vašega večera!



1. korak
Pripravimo kvas
V skodelici zmešamo polovico tople vode, sladkor in kvas. Pustimo počivati 5–10 minut, da se kvas aktivira (na vrhu se začne peniti).
2. korak
Zamesimo testo
V večji posodi zmešamo moko in sol, nato dodamo vzhajan kvas in olje. Zamesimo mehko testo. Gnetemo približno 8–10 minut, dokler ne postane gladko in elastično. Testo oblikujemo v kroglo, pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro na toplem, da se podvoji. Alternativno lahko testo pustimo počivati pol ure in ga nato postavimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan vzamemo testo iz hladilnika 2 uri pred preko, da se ogreje.
3. korak
Oblikovanje
Ko je testo vzhajano, ga razdelimo na 2 dela in razvaljamo v kroga (ali pravokotnika). Testo položimo na peki papir ali naoljen pekač.
4. korak
Pico nadevamo
Testo premažemo s paradižnikovo omako DROGA, potresemo z malo soli in origana. Dodamo nariban sir. Enakomerno razporedimo narezano papriko, koruzo in nasekljane pekoče feferone DROGA. Po vrh posujemo še malo naribanega sira.
5. korak
Peka
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo ali uporabimo program za pico. Pici pečemo približno 10–15 minut, oz. dokler robovi niso lepo zapečeni in sir stopljen.
6. korak
Postrežemo vroče
Na pečeno pico dodamo še žlico ali dve kisle smetane, ter cel pekoč feferon ali dva, odvisno kako pikantno želimo!