Sestavine

SALSA

Pekoči feferoni DROGA

3
Delikatesne kumarice DROGA 3
Rdeča čebula ½
Rdeča paprika ½
Paradižnik 1
Peteršilj 2 žlici
Zelena oliva 4
Sol 2 ščepa
Poper 1 ščep
Tekočina vloženih kumaric DROGA 1 žlica
Oljčno olje 4 žlice

KUMARIČINA SOLATA

Rdeča čebula

1
Zelena 1 steblo
Peteršilj 1 šop
Sveža kumara ½
MARINIRAN PIŠČANEC

Stegno (brez kože in kosti)
800 g
Paprika v prahu 1 žlica
Sol 2 žlički
Mleti poper ½
Česen v prahu 1 žlička
Čebula v prahu 1 žlička
Origano 1 žlička
Mleti sušeni rožmarin 1 žlička

Oljčno olje

1 žlica
Nepekoči ajvar DROGA 2 žlici
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Mariniran piščanec z ajvarjem
Mariniran piščanec z ajvarjem DROGA navduši s svojim bogatim okusom in enostavno pripravo. Zlato zapečenega piščanca postrežemo s svežo salso, v kateri poleg sveže zelenjave najdemo tudi pekoče feferone DROGA in delikatesne kumarice DROGA. Vse skupaj pa lepo zaokroži še hrustljava solata iz kumar, zelene in čebule.



1. korak
Pripravimo salso
Vse sestavine drobno sesekljamo in jih damo v globok krožnik ali skledo. Začinimo s soljo, poprom, tekočino vloženih kumaric DROGA in oljčnim oljem. Premešamo in postavimo na stran (v hladilnik) do postrežbe.
2. korak
Večjo skledo napolnimo z ledom in hladno vodo
Večjo skledo napolnimo z ledom in hladno vodo. Čebulo olupimo in tanko narežemo na rezine. Steblo zelene olupimo in tanko narežemo. Peteršilj sesekljamo. Kumaro narežemo na večje kose. Stresemo v skledo z ledom. Postavimo na stran za 30 minut, nato odcedimo in postrežemo.
3. korak
Pripravimo žar in meso
Žar segrejemo do 230 stopinj. Piščančja stegna damo v skledo. Začinimo s papriko v prahu, soljo, poprom, česnom v prahu, čebulo v prahu, origanom, mletim sušenim rožmarinom, oljčnim oljem in ajvarjem DROGA. Dobro premešamo, da se vse sestavine povežejo.
4. korak
Spečemo na žaru
Meso prestavimo na vroč žar, kjer ga pečemo na vsaki strani približno 4 minute, oziroma tako dolgo, da je središčna temperatura piščanca 65 stopinj.
5. korak
Postrežemo
Mariniranega piščanca prestavimo na krožnik in postrežemo s salso in solato.