Kvinojina solata s šampinjoni
Bogata solata, kjer se nežen okus kvinoje poveže s sočnimi sušenimi paradižniki, rahlo grenko svežo rukolo in dišečo svežo baziliko.

2 osebi

25 minut
Sestavine
Skuhana in ohlajena kvinoja
200 g
1 kozarec narezanih šampinjonov DROGA
280 g
Sušeni in v olju vloženi paradižniki, narezani na trakove
70 g
Sveža rukola
100 g
Sveža bazilika
100 g
Nariban parmezan
30 g
Sončnična semena (po želji rahlo popečena)
4 žlice
Oljčno olje
4 žlice
Sok limone
1/2
Balzamični kis
4 žlice
Poper
Po okusu
Kvinojina solata s šampinjoni
Bogata solata, kjer se nežen okus kvinoje poveže s sočnimi sušenimi paradižniki, rahlo grenko svežo rukolo in dišečo svežo baziliko.
1.
korak
Odcedite šampinjone DROGA
Vložene narezane šampinjone DROGA odcedite in na srednji temperaturi popecite dokler ne dobijo zlato-rjave obrobe.
3.
korak
Dodajte kvinojo
Dodajte skuhano in ohlajeno kvinojo, šampinjone, na trakove narezane sušene paradižnike in nekaj lističev sveže bazilike.
4.
korak
Pripravite preliv za solato
Preprost preliv za solato lahko pripravite že prej, ali pa olivno olje, preostanek soka limone in balazmični kis vmešate neposredno v solato ter na koncu začinite s poprom po okusu.