Sestavine
Skuhana in ohlajena kvinoja 200 g
1 kozarec narezanih šampinjonov DROGA 280 g
Sušeni in v olju vloženi paradižniki, narezani na trakove 70 g
Sveža rukola 100 g
Sveža bazilika 100 g
Nariban parmezan 30 g
Sončnična semena (po želji rahlo popečena) 4 žlice
Oljčno olje 4 žlice
Sok limone 1/2
Balzamični kis 4 žlice
Poper Po okusu
AVTOR

Bogata solata
Vsi recepti avtorja
Kvinojina solata s šampinjoni
Bogata solata, kjer se nežen okus kvinoje poveže s sočnimi sušenimi paradižniki, rahlo grenko svežo rukolo in dišečo svežo baziliko.



1. korak
Odcedite šampinjone DROGA
Vložene narezane šampinjone DROGA odcedite in na srednji temperaturi popecite dokler ne dobijo zlato-rjave obrobe.
2. korak
Zmešajte sestavine
V večji skledi zmešajte rukolo, polovico soka limone in parmezan.
3. korak
Dodajte kvinojo
Dodajte skuhano in ohlajeno kvinojo, šampinjone, na trakove narezane sušene paradižnike in nekaj lističev sveže bazilike.
4. korak
Pripravite preliv za solato
Preprost preliv za solato lahko pripravite že prej, ali pa olivno olje, preostanek soka limone in balazmični kis vmešate neposredno v solato ter na koncu začinite s poprom po okusu.
5. korak
Premešajte solato in postrezite
Bogato solato nežno premešajte, nato potresite še z nekaj parmezana ter na hitro popraženimi sončničnimi semeni za hrustljavo teksturo.