Sestavine
Krvavice 2 para
Svinjska masta, za krvavice 1 žlička
Kisla repa DROGA 660g 2 kozarca
Svinjska mast z ocvirki 2 žlici
Lovrov list 1
Čebula 1
Gladka bela moka 1 žlička
Sesekljani peteršilj, za postrežbo 1 žlička
Sol in poper Po okusu
Krvavice s kislo repo
Krvavice s kislo repo so prava slovenska klasika, ki v hladnih dneh ne sme manjkati na naših mizah. Ta preprost je enostaven in v naš dom in telo vnese toplino ter mnogo okusa.



1. korak
Pripravimo krvavice
Krvavice položimo na rešetko nad pekač in jih prebodemo z zobotrebcem ter premažemo s svinjsko mastjo. V pekač vlijemo malo vode in krvavice postavimo v predhodno segreto pečico, kjer jih na srednji rešetki najprej pečemo 45 minut pri 190 stopinjah, nato pa še 15 minut pri 200 stopinjah (ventilator).
2. korak
Dodamo kislo repo DROGA
Kislo repo DROGA stresemo v večjo skledo. Čez njo prelijemo vodo in jo speremo. Odcedimo in prestavimo v lonec. Kuhamo 30 minut oziroma do mehkega. Odcedimo in 350 ml vode prihranimo.
3. korak
Dodamo svinjsko mast
V ponev damo svinjsko mast z ocvirki. Ko se stopi mast, ocvirke poberemo in prestavimo v skodelico. V isto ponev pa dodamo sesekljano čebulo in lovorjev list. Pražimo 5 minut. Dodamo moko in pražimo še 3 minute.
4. korak
Dodamo začimbe in postrežemo
V ponev stresemo odcejeno kuhano repo, jo solimo in popramo ter zalijemo s 350 ml vode, v kateri smo kuhali repo in kuhamo še 15–20 minut. Na krožnik damo krvavice, kuhano repo in kuhan krompir. Poljubno posujemo s sesekljanim peteršiljem in posujemo s sesekljanimi ocvirki.