Sestavine
Kodrolistni ohrovt (stebelca odstranjena) 100 g
Navadna zelena solata 100 g
Rdeča pesa DROGA 80 g
Tempeh ali tofu (lahko tudi čičerika ali krutoni) 150 g
Mlada čebula, narezana 1
Olivno olje 1 žlica
Sol in poper Po okusu
Tahinij 2 žlici
Limonin sok 1 žlica
Javorjev sirup ali med 1 žlička
Voda 2-3 žlice
Olivno olje 1 žlica
AVTOR

Tereza Poljanič
Vsi recepti avtorja
Kale cezar solata s tahini prelivom
Solata s kodrolistnatim ohrovtom združuje svežino navadne solate in zemeljski okus rdeče pese ter hrustljavim tempehom. Kremast tahini preliv pa vse skupaj poveže v bogato in uravnoteženo jed polno vlaknin in beljakovin. Idealna je za lahka kosila ali večerje, ki hkrati nasiti in osveži.



1. korak
Nareži kodrolistni ohrovt
Odstrani trde dele in liste nareži na manjše koščke.
2. korak
Zmasiraj ohrovt
Liste nežno stiskaj z rokami, da postanejo mehkejši in bolj okusni.
3. korak
Nareži tempeh in ga popeci
Tempeh nareži na kocke ali rezine ter ga popeči do zlato rjave barve.
4. korak
Zmešaj tahini preliv
Zmešaj tahini preliv s tahinijem, javorjevim sirupom, limono, soljo, vodo in olivnim oljem.
5. korak
Sestavi solato
Združi ohrovt, tempeh in ostale dodatke ter nežno premešaj.