Sestavine

ZA SOLATO

Kodrolistni ohrovt (stebelca odstranjena)

100 g
Navadna zelena solata 100 g
Rdeča pesa DROGA 80 g
Tempeh ali tofu (lahko tudi čičerika ali krutoni) 150 g
Mlada čebula, narezana 1
Olivno olje 1 žlica
Sol in poper Po okusu

TAHINI PRELIV

Tahini

2 žlici
Limonin sok 1 žlica
Javorjev sirup ali med 1 žlička
Voda 2-3 žlice
Olivno olje 1 žlica
AVTOR

Tereza Poljanič
Vsi recepti avtorja
Kale cezar solata s tahini prelivom
Solata s kodrolistnatim ohrovtom združuje svežino navadne solate in zemeljski okus rdeče pese ter hrustljavim tempehom. Kremast tahini preliv pa vse skupaj poveže v bogato in uravnoteženo jed polno vlaknin in beljakovin. Idealna je za lahka kosila ali večerje, ki hkrati nasiti in osveži.



1. korak
Narežemo kodrolistni ohrovt
Odstranimo trde dele in liste narežemo na manjše koščke.
2. korak
Zmasiramo ohrovt
Liste nežno stiskamo z rokami, da postanejo mehkejši in bolj okusni.
3. korak
Narežemo tempeh in ga popečemo
Tempeh narežemo na kocke ali rezine ter ga popečemo do zlato rjave barve.
4. korak
Zmešamo tahini preliv
Zmešamo tahini preliv s tahinijem, javorjevim sirupom, limono, soljo, vodo in olivnim oljem.
5. korak
Sestavimo solato
Združimo ohrovt, tempeh in ostale dodatke ter nežno premešamo.