Goveji trakci s kislimi kumaricami s pirejem in mešano solato
Goveji trakci z dodanimi kislimi kumaricami s pirejem nam v kuhinji pričarajo občutek domačnosti.

4 osebe

45 minut
Sestavine
Goveji file
500 g
Čebula
150 g
Šampinjoni
150 g
Kisle kumarice DROGA
100 g
Suhi jurčki
100 g
Ocvrta čebula
100 g
Ostra moka T400
50 g
Rdeče vino (merlot, refošk ali teran)
30 ml
Worcesterska omaka
2 žlici
Gorčica
1 žlica
Peteršilj sesekljan
2 žlici
Sol
½ žličke
Mleti poper
½ žličke
Sončnično olje ali druge maščobe
50 ml
Goveja jušna pasta
3 kocke
Voda
500 ml
Krompir
1 kg
Mleko
200 ml
Maslo
150 g
Mešana solata DROGA
2 kozarca
Goveji trakci s kislimi kumaricami s pirejem in mešano solato
Goveji trakci z dodanimi kislimi kumaricami s pirejem nam v kuhinji pričarajo občutek domačnosti.
1.
korak
Narežemo goveje meso
Goveje meso narežemo na tanke trakce ali rezine. Dodamo sol in poper ter premešamo. Trakce premešamo z moko.
2.
korak
Narežemo kisle kumarice DROGA
Na rezine in kolobarje narežemo kisle kumarice DROGA. Šampinjone narežemo na kolobarje. Pripravimo jušno osnovo. Čebulo sesekljamo in jo na maščobi posteklimo. Dodamo ocvrto čebulo, premešamo in dodamo goveje trakce.
3.
korak
Premešamo in dušimo
Premešamo in dolijemo jušno osnovo. Dolijemo še rdeče vino in dušimo 15 minut. Če je meso še žilavo, dušimo dlje časa. Nato dodamo narezane šampinjone in na rezine in kolobarje narezane kisle kumarice DROGA. Premešamo in dušimo 5 minut.
4.
korak
Sesekljamo peteršilj
Sesekljamo peteršilj in ga primešamo k vsebini. Nato dodamo še gorčico in premešamo. Dodamo še posušene jurčke in vse skupaj premešamo ter dušimo še 8 minut. Dodamo še dodatno sesekljani peteršilj in na tanke rezine narezane kisle kumarice DROGA. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo pire krompir.
UPORABLJENI DROGA ARTIKLI V RECEPTU