Sestavine
Goveji file 500 g
Čebula 150 g
Šampinjoni 150 g
Kisle kumarice DROGA 100 g
Suhi jurčki 100 g
Ocvrta čebula 100 g
Ostra moka T400 50 g
Rdeče vino (merlot, refošk ali teran) 30 ml
Worcesterska omaka 2 žlici
Gorčica 1 žlica
Peteršilj sesekljan 2 žlici
Sol ½ žličke
Mleti poper ½ žličke
Sončnično olje ali druge maščobe 50 ml
Goveja jušna pasta 3 kocke
Voda 500 ml
Krompir 1 kg
Mleko 200 ml
Maslo 150 g
Mešana solata DROGA 2 kozarca
AVTOR

Štefkine dobrote
Vsi recepti avtorja
Goveji trakci s kislimi kumaricami s pirejem in mešano solato
Goveji trakci z dodanimi kislimi kumaricami s pirejem nam v kuhinji pričarajo občutek domačnosti.
1. korak
Narežemo goveje meso
Goveje meso narežemo na tanke trakce ali rezine. Dodamo sol in poper ter premešamo. Trakce premešamo z moko.
2. korak
Narežemo kisle kumarice DROGA
Na rezine in kolobarje narežemo kisle kumarice DROGA. Šampinjone narežemo na kolobarje. Pripravimo jušno osnovo. Čebulo sesekljamo in jo na maščobi posteklimo. Dodamo ocvrto čebulo, premešamo in dodamo goveje trakce.
3. korak
Premešamo in dušimo
Premešamo in dolijemo jušno osnovo. Dolijemo še rdeče vino in dušimo 15 minut. Če je meso še žilavo, dušimo dlje časa. Nato dodamo narezane šampinjone in na rezine in kolobarje narezane kisle kumarice DROGA. Premešamo in dušimo 5 minut.
4. korak
Sesekljamo peteršilj
Sesekljamo peteršilj in ga primešamo k vsebini. Nato dodamo še gorčico in premešamo. Dodamo še posušene jurčke in vse skupaj premešamo ter dušimo še 8 minut. Dodamo še dodatno sesekljani peteršilj in na tanke rezine narezane kisle kumarice DROGA. Pokrijemo in pustimo počivati tako dolgo, da pripravimo pire krompir.
5. korak
Olupimo in narežemo krompir
Krompir olupimo in narežemo na rezine. Dodamo sol in ga skuhamo. Kuhan krompir odcedimo. Dolijemo mleko in dodamo maslo in ga pretlačimo. Postrežemo kor prilogo govejim trakcem, skupaj z mešano solato DROGA.