Sestavine
Gobe 500 g
Namaz s papriko DROGA 140 g
Sojina omaka 2 žlici
Ščep soli
Majoneza 2 žlici
Grški jogurt 4 žlice
Kisle kumarice DROGA 5
Strok česna 2
Limonin sok ½
Nasekljan peteršilj 2 žlici
Olje 2 žlici
Zelje 200 g
Korenček 2
Ajvar DROGA 4 žlice
Tortilja 4
AVTOR

Klara Avsenik Žagar
Vsi recepti avtorja
Gobji kebab
Gobji kebab je slasten zavitek s preobratom. V njemu se popolno dopolnjujejo marinirane pražene gobe, jogurtov preliv in zelenjava.



1. korak
V večji skledi zmešajte gobe
V večji skledi zmešajte gobe, namaz s papriko in sojino omako ter odstavite v hladilnik.
2. korak
Narežite krompir
Narežite krompir na tanjše rezine. Pripravite jogurtov preliv. Kumarice, česen in peteršilj nasekljajte ter zmešajte s preostalimi sestavinami. Odstavite na stran. Narežite tudi zelje in korenček.
3. korak
Segrejte večjo ponev
Segrejte večjo ponev, dodajte olje ter narezan krompir. Naj se peče okoli pol ure na manjšem ognju.
4. korak
Pečite marinirane gobe
Na srednje močni žerjavici pečite marinirane gobe okoli 15 minut. Vmes jih obračajte ter poskrbite, da bodo enakomerno pečene. Ko so pripravljene jih na rezalni deski narežite ter solite.
5. korak
Popečite tortilje
Popečite tortilje ter jih posamično nadevajte z ajvarjem, gobami, zeljem in korenčkom ter jogurtovim prelivom. Servirajte takoj skupaj s krompirčkom. Dober tek!