Brezmesni čili s fižolom, ajvarjem in paradižnikovo omako DROGA
Kaj najbolje pogreje na hladen dan? Krožnik bogatega brezmesnega čilija, poln okusa in pisanih barv, bo prava stvar! V njem se skrivajo fižol, koruza, paprika, začimbe in nepogrešljivi izdelki iz ozimnice – rahlo pekoči ajvar DROGA, paradižnikova omaka z baziliko DROGA in še pekoči feferoni DROGA za piko na i. Postrežemo s kislo smetano, svežimi zelišči in tortilja čipsom!
4 osebe
45 minut
Sestavine
Olje
1 žlica
Velika čebula
1
Korenček
1
Strok česna
3
Pekoči feferoni DROGA
2
Rdeča paprika
1
Kumina v prahu
1 žlička
Dimljena paprika
1
Čili v prahu (ali po okusu)
½ žličke
Sol in sveže mleti poper
Po okusu
Ajvar DROGA (rahlo pekoč)
2 žliciRdeči fižol (približno 250 g, odcejeni)
1 konzervaČrni fižol (približno 250 g, odcejeni)
1 konzerva
Koruza (140 g, odcejena)
1 konzerva
Paradižnikova omaka z baziliko DROGA (2x 280 gramov)
2 kozarčkaZelenjavna jušna osnova (ali voda)
200 ml
Sojina omaka
0,5 žlice
Brezmesni čili s fižolom, ajvarjem in paradižnikovo omako DROGA
Kaj najbolje pogreje na hladen dan? Krožnik bogatega brezmesnega čilija, poln okusa in pisanih barv, bo prava stvar! V njem se skrivajo fižol, koruza, paprika, začimbe in nepogrešljivi izdelki iz ozimnice – rahlo pekoči ajvar DROGA, paradižnikova omaka z baziliko DROGA in še pekoči feferoni DROGA za piko na i. Postrežemo s kislo smetano, svežimi zelišči in tortilja čipsom!
1.
korak
Praženje
Čebulo, korenček, papriko, česen in pekoči feferon DROGA drobno nasekljamo. V večji kozici segrejemo 2 žlici olja. Dodamo čebulo in jo pražimo 3–4 minute, da postekleni. Nato dodamo korenček, papriko, feferone in česen ter vse skupaj pražimo še nekaj minut, da zelenjava nekoliko zmehča.
2.
korak
Začinimo
Dodamo kumino, dimljeno papriko in čili v prahu. Kratko popražimo (30 sekund), da začimbe spustijo aromo. Po okusu začinimo še s soljo in poprom. Primešamo še 2 žlici rahlo pekočega ajvarja DROGA.
3.
korak
Fižol in koruza
Dodamo odcejen rdeči in črni fižol ter koruzo. Vse sestavine nežno premešamo.
4.
korak
Kuhanje
Dodamo oba kozarčka paradižnikove omake z baziliko DROGA, nato prilijemo še zelenjavno jušno osnovo (ali vodo), zmanjšamo ogenj in kuhamo 25–30 minut ter občasno premešamo. Če je čili pregost, dolijemo malo vode.
5.
korak
Začinimo
Dodamo sojino omako in košček temne čokolade. Čokolada bo jedi dala globlji okus. Po okusu dodamo sol in sveže mleti poper.
UPORABLJENI DROGA ARTIKLI V RECEPTU