Sestavine
Sveži šampinjoni (ali druge gobe po želji) 400 g
Manjša čebula 1
Strok česna 1
Olivno olje 1 žlica
Drobtine 80 g (po potrebi več)
Ovseni kosmiči 2 žlici
Sol in poper Po okusu
Jajce (ali laneno jajce za vegansko različico: 2 žlici mletega lana + 6 žlic vode) 2
Nariban parmezan 100 g
Rdeče zelje ½
Delikatesne kumarice DROGA 2
Majoneza 1 žlica
Limonin sok Kanček
Kruh
Ajvar DROGA 2 žlici
Solata
Feta
Pečeni jajčevci
Gobji polpeti
AVTOR

Tereza Poljanič
Vsi recepti avtorja
Ajvar sliderji na žaru z gobjimi polpetki
Gobji mini burger z ajvarjem je okusen in priročen prigrizek za piknik. Mleti šampinjoni so oblikovani v sočne polpetke, pečene na žaru in postrežene v mehki bombetki. Dodatek pikantnega ajvarja poskrbi za bogat, rahlo dimljen okus, ki navduši vse ljubitelje rastlinskih jedi. Idealna izbira za svež in drugačen obrok na prostem.



1. korak
Zamesi popražene gobe
Zamesi popražene gobe s koprom, ovsenimi kosmiči, sirom in jajci. Dodaj drobtine in sol.
2. korak
Oblikuj v polpetke
Iz pripravljene mase oblikuj polpetke.
3. korak
Naribaj rdeče zelje
Naribaj rdeče zelje, dodaj majonezo, limonin sok in kisle kumarice DROGA ter sol.
4. korak
Nareži jajčevce
Nareži jajčevce, prelij z olivnim oljem in jih speci na žaru.
5. korak
Speci gobje polpetke
Nato speci gobje polpetke na žaru in postrezi v kruhu z ajvarjem DROGA, feto, jajčevci, rdečim zeljem in solato.