Fižolova solata
Piščanec s krompirjem
Štefani pečenka z grahom in korenjem
Gibanica z jabolki in skuto
Štefani pečenka z grahom in korenjem
Ajdova solata z radičem
Tradicionalna slovenska božična večerja

Naj ta božični večer postane pravljica, ki se ne bo končala s prižganimi lučkami na drevesu, ampak bo ostala v toplih objemih, pristnih pogovorih in drobnih trenutkih sreče.

 

Dober tek!

 

 

Ajdova solata z radičem
Fižolova solata
Gibanica z jabolki in skuto
Piščanec s krompirjem
Štefani pečenka z grahom in korenjem
Sestavine
Ajdova kaša 300 g
Oljčno olje 1 žlica
Čebula 1/2
Česen 1 strok
Namaz s papriko DROGA 2 žlici
Oljčno olje 3 žlice
Jabolčni kis 1 žlica
Sok 1/2 pomaranče
Radič 1 glava
AVTOR

Jernej Kitchen
Vsi recepti avtorja
Ajdova solata z radičem
Solata narejena s priljubljeno slovensko sestavino, ki jo lepo popestri namaz s papriko. Je lahka in pestra, a vseeno nasiti.
1. korak
Skuhamo kašo

Ajdovo kašo speremo pod tekočo vodo. Prestavimo v lonec in prelijemo z vodo. Začinimo s soljo. Pristavimo na močan ogenj. Kuhamo 15 - 20 minut. Odcedimo in postavimo na stran, da se kaša ohladi.

2. korak
Pripravimo solatni preliv

Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo olje in prepražimo sesekljano čebulo in česen. Damo v skodelico in dodamo namaz s papriko DROGA, oljčno olje, kis in pomarančni sok. Premešamo v solatni preliv in po potrebi dodatno začinimo s soljo in poprom.

3. korak
Dodamo radič

Radič umijemo pod vodo in ga natrgamo na večje kose. Damo v večjo skledo. Dodamo v ohlajeno ajdovo kašo in prelijemo s pripravljenim solatnim prelivom. Postrežemo.