Sestavine
4 piščančji zrezki 180 g (vsak)
Jajce 3
Moka
Panko drobtine
Sol
Olje za cvrtje
Mešana zelena solata Glava
Rdeča paprika 2
Redkvica 12
Rdeča čebula
Delikatesne kumarice DROGA 12
Olivno olje 6 žlic
Sok delikatesnih kumaric DROGA 4 žlice
Delikatesna kumarica DROGA (drobno sesekljana) 2
Med Žlička
Dijon gorčica 2 žlički
Jabolčni kis 4 žlice
Sok limone 1 limona
Sol in poper Po okusu
Strok česna (sesekljan) 4
AVTOR

Sašo Šketa
Vsi recepti avtorja
Hrustljavi piščanec v solati s kumaricami
Hrustljav piščančji zrezek se v tej poletni solati združi s svežo zelenjavo in značilno kislino delikatesnih kumaric.



1. korak
Potolčemo in začinimo zrezke
Zrezke položimo med dve plasti živilske folije in jih potolčemo na debelino 3-4 milimetrov. Solimo in popramo na obeh stranih. Pripravimo tri krožnike, v enem rahlo stepemo jajca, drugega napolnimo z moko, tretjega pa z drobtinami. Vsak zrezek najprej povaljamo v moki, nato pomočimo v jajca in na koncu še v drobtinah. V ponvi segrejemo 3 centimetre olja in zrezke cvremo na vročem olju. Vmes jih malo premikamo, ko robovi porjavijo pa jih obrnemo in ponovimo. Pred postrežbo jih položimo na papirnato brisačo, ki vpije odvečno maščobo.
2. korak
Operemo in narežemo zelenjavo
Operemo in narežemo vso zelenjavo. Solato na večje liste, rdečo čebulo na tanke trakove, papriko tudi na trakove, redkvice pa na tanjše rezine. Kumarice pustimo v enem kosu, lahko jih tudi razpolovimo, če so večje.
3. korak
Pripravimo preliv
Pripravimo preliv, drobno nasekljamo kumarice in česen. V skledi vse sestavine.
4. korak
Solato premešamo in postrežemo
Solato premešamo v skledi in jo razporedimo na štiri večje krožnike. Prelijemo jo z prelivom in poleg postrežemo sveže ocvrt zrezek.